Wednesday, March 2, 2011

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας…

Αποκριάτικο σάρωμα στην παρέλαση, ακολουθεί το Σάββατο 20.00 στη Λ. Ειρήνης η ποδαράτη- χωρίς άρματα- παρέλαση…
Ούτε η κρίση, ούτε το κρύο, στάθηκαν ικανά να διακόψουν τη πορεία της αποκριάτικης χαράς, του κεφιού και του ενθουσιασμού, στη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011.
Το γνωστό άγχος για τις καιρικές συνθήκες, αλλά και άγχος από τα πληρώματα να προλάβουν τις λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής, άγχος που διαλύθηκε στη γεύση της μεγάλης γιορτής, εξαφανίστηκε και τη θέση του πήραν χαμόγελα, χαρές και μια υπέροχη ψυχική κατάσταση. Αυτό είναι το Κομιτάτο… όπως διακεκομμένα αρέσει σε πολλούς να το ονομάζουν. Από νωρίς οι σφυρίχτρες δονούσαν την ατμόσφαιρα στη Λ. Ειρήνης και όσο πιο έντονες γίνονταν από την προσέλευση των Καρναβαλιστών, τόσο πιο σίγουρος γινόσουν ότι απόψε: «Έχουμε πάρτυ εδώ, έχουμε πάρτυ». Η αλήθεια είναι ότι μια παρέα τράβηξε πάλι όλο το σκηνικό διοργάνωσης της γιορτής πάνω της, αν και θα θέλαμε περισσότερο κόσμο, αλλά… χαλάλι.
Όλα τα γκρουπ με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά και τα γκρουπ περισσότερα από κάθε άλλη φορά και αμέτρητοι Καρναβαλιστές (άλλοι λένε πάνω από χίλιοι, άλλοι λένε 2 χιλιάδες) είχαν το σθένος να περάσουν το μήνυμα ότι η Ήπειρος έχει Καρναβάλι και είναι αυτό που διοργανώνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, μαζί με τις κεντρικές και παράλληλες εκδηλώσεις του. Μια νύχτα μαγική με έντονο άρωμα Αποκριάς ήταν αυτή του περασμένου Σαββάτου. «Ο Καραγκιόζης στη χώρα του ποτέ» και οι εκπλήξεις άρχισαν να ξεδιπλώνονται στα πλήθη του κόσμου που κατέκλυσαν Λεωφόρο Ειρήνης και την παραλία της Πρέβεζας. Ένα εξαιρετικό θέμα από το ψυχαργώς με τις συμμετοχές του Πρεβεζάνου τραγουδοποιού Κώστα Αντύπα και του Λάμπρου Βέλιου. Στη συνέχεια δεύτερο δημοτικό με συνοδό την Ιουλία Λοίρου Gummy Bear και οι μαθητές γεμάτοι κέφι στην μεγάλη παρέλαση του Κομιτάτου. Μαριονέτες και “Show” από το σύλλογο χορού «Κλεοπάτρα» της Βάσως Ζαντραβέλη που και φέτος έκανε θαύματα. Και τα αποκριάτικα θαύματα συνεχίστηκαν με τη Μαίρη Παλιούρα και το “Thriller” με πολύ κόσμο μαζί της, ένα γκρουπ που σκόρπισε πολύ κέφι και ζωντάνια. Μαζί με Καρνάβαλο μαζί τους, με πολύχρωμες στολές κλόουν, οι γυναίκες της Νέας Σαμψούντας ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Έχω Βάρκα για Σεργιάνι που για ψάρεμα δεν κάνει ένα υπέροχο γκρουπ από τη Χαρά Μύτικα, με τον Λάμια να δίνει ρεσιτάλ και να ενθουσιάζει τον κόσμο. Από το 1ο λύκειο Πρέβεζας «Saloon» και τα παιδιά έζησαν έντονα την αποκριάτικη παρέλαση του Κομιτάτου, έχουν έρθει κοντά μας και αυτοί είναι οι συνεχιστές του θεσμού που φέτος συμπλήρωσε 6 χρόνια ζωής. Βασίλη Ζήση, Σούλα Λάππα και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και του χρόνου με υγεία. Στο μενού της παρέλασης για τη συνέχεια Bebbe Lilly με ένα από τα πολυπληθέστερα γκρουπ του Κομιτάτου και τη Μαριάννα με τη Μαρία να κάνουν εκπληκτική δουλειά και να ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό τις φετινές πρωτοβουλίες του Κομιτάτου. «Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα» και ήταν βέβαιο ότι αυτό το γκρουπ έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει το χειμώνα – καλοκαίρι, υπέροχο γκρουπ πολύ καλή δουλειά στο άρμα, συγχαρητήρια και του χρόνου. Michael Jackson υπέροχες στολές, υπέροχα βαψίματα και άψογο στυλ, από τον Σάκη Γκάτζια και την παρέα του, πολύ όμορφο γκρουπ. «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» από τον Άγιο Θωμά και μιλάμε σίγουρα για το καλύτερο άρμα, αφού έγινε εξαιρετική δουλειά, αλλά και ίσως το πολυπληθέστερο γκρουπ μαζί με το Playboymansion. Ο Κωστάκης Παππάς, ο Χρήστος Σάλιαρης ήταν συνεχώς σε επικοινωνία μαζί μας, ενώ στο ίδιο γκρουπ συμμετείχαν οι… παλιοσειρές του Κομιτάτου Ντίνος Πουρναρόπουλος, Γιάννης Τσεγγελίδης, Γιάννης Τζίμας, Σπύρος Τσάκης… Επόμενο Γκρουπ επίσης με άρμα «Flintstones» και συγχαρητήρια στη φίλη μου τη Δώρα Τζίμα, τον Άλεξ Βασιλειάδη και τον Γιώργο
Πάσχο, που σε χρόνο ρεκόρ έστησαν γκρουπ και παρέλασαν, μεγάλο σουξέ τα χορευτικά της Δώρας πάνω στο άρμα, που έκαναν θραύση σε όλα τα βίντεο που έχουν βγει με την παρέλαση του Κομιτάτου. Για το Playboymansion έχω να πω ότι ήταν…. Σαρωτικό, ατέλειωτο κέφι από τα παιδιά, ο Χάρης Νατσούλης τα κατάφερε περίφημα, ο Γιώργος Χαρισιάδης και οι υπολοιποι…170? 180? Ένα γκρουπ σκέτο πάρτυ με ένα φύλακα –Άγγελο, τον Δημήτρη Κατσάνο να ανεβοκατεβαίνει από τους ουρανούς. Απλά υπέροχοι, πάντα τέτοια. Το πάρτυ συνεχίστηκε με την ΟΜΑΔΑ…. ΔΙΟΝΥΣΟΣ από τον χορευτικό όμιλο «Πρέβεζα» του Γιάννη Θάνη και με το Θεό… Διόνυσο στο πλευρό μας ήμασταν σίγουροι ότι ο καιρός θα μας έκανε το χατίρι. Πολύ ωραίο γκρουπ, με πολύ κέφι όπως πάντα άλλωστε… Πιστοί στο ραντεβού τους οι Δημήτρης Καρμανίδης και Αποστόλης Κατσάνος με το γκρουπ: «Ο Καλός Λύκος και η…διεστραμμένη κοκκινοσκουφίτσα». Πολύ όμορφο άρμα, πολλές συμμετοχές, από τα καλύτερα γκρουπ της φετινής παρέλασης του Καρναβαλικού Κομιτάτου, συγχαρητήρια παιδιά!!! Οι πρωτόγονοι με Χρήστο Λούπα, Μελίνα Μικρούλη, Στέλιος Παπαδίας, Αγαθή Καρτεζίνη, οι δικοί μας άνθρωποι σε ένα εξαιρετικό γκρουπ. Που είναι ο… Γιαννίκος οέο? Καλά ο Πάκης (Πολύκαρπος Χαλκίδης) σάρωσε φέτος με το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και τους υπόλοιπους φίλους και φίλες από το Κανάλι που συμμετείχαν στο γκρουπ, υπέροχο γκρουπ, υπέροχο άρμα. Συγχαρητήρια!!! Το γκρουπ «Μπαμπάδες σε απόγνωση», τα «μωρά», η «Ομάδα Δίας» και όλες οι αυτοσχέδιες ομάδες του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, έδωσαν… ρέστα, συγχαρητήρια σε όλον τον κόσμο που συμμετείχε, συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν, το επόμενο ραντεβού μας είναι για το ερχόμενο Σάββατο στις 20.00 στη Λ. Ειρήνης με την ποδαράτη –χωρίς άρματα- παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Με τις ίδιες ή άλλες στολές του προηγούμενου Σαββάτου, μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και να μεταμφιεστεί ότι θέλει. Περιμένουμε όλο τον κόσμο! Το “Phantom of the opera” (έχουμε εκτενή αναφορά σε άλλη σελίδα του σημερινού μας φύλλου) ήταν το γκρουπ που συμπλήρωνε τη φετινή παρέλαση με ένα υπέροχο άρμα το οποίο επιμελήθηκαν ο Γιάννης Φυσέκης και ο Γιώργος Ματζαμόρτος, με ενισχυτικές βοήθειες από Σάκη Κωστή, Κίμωνα Νίκα…
Η Ήπειρος έχει Καρναβάλι κι αυτό το διοργανώνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο στην Πρέβεζα, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα… Και του χρόνου με υγεία, καλή αποκριά, καλή συνέχεια…Μέσα σε όλο τον κόσμο που ευχαριστεί το Κομιτάτο, θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε την άψογη παρουσία της τροχαίας Πρέβεζας, του Λιμεναρχείου και του λιμενικού ταμείου Πρέβεζας. Το ερχόμενο Σάββατο 5/3/2011 και ώρα 20.00 το πάρτυ συνεχίζεται με την… ποδαράτη, χωρίς άρματα μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Όσοι συμμετείχαν στα γρουπ μπορούν να φορέσουν τις ίδιες στολές με το προηγούμενο Σάββατο ή άλλες, αλλά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και όσοι δε συμμετείχαν φορώντας όποια αποκριάτικη στολή θέλουν και να έρθουν να παρελάσουν μαζί μας.


http://www.athina.tv/2011/03/blog-post_4183.html

No comments:

Post a Comment