Thursday, March 17, 2011

Ανάκαμψη στην Ελλάδα μετά το Β΄ εξάμηνο του 2011 - Πρόσθετα μέτρα 8δις ευρώ (ΔΝΤ)

Όπως τονίζει σε έκθεση του το ΔΝΤ (αξιολόγηση Φεβρουαρίου), η ελληνική οικονομία αναμένεται να αρχίσει να βγαίνει από το τούνελ της ύφεσης (με μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης) μετά το πέρας του Β’ εξαμήνου του 2011.Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την έκθεση νέα μέτρα ύψους 8 δις ευρώ θα απαιτηθούν (περίπου το 3,5% του ΑΕΠ) κατά το 2011, έτσι ώστε...
να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για έλλειμμα της τάξης του 7,5% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, η έκθεση κάνει λόγω για μέτρα μείωσης του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, περικοπή κοινωνικών παροχών και μαζική κατάργηση των ΔΕΚΟ.
Στα επιμέρους σημεία της έκθεσης, διατηρείτια η ίδια η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εφέτος, δεδομένου ότι προβλέπει συρρίκνωση 3% του ελληνικού ΑΕΠ εφέτος κι υπογραμμίζεται στην έκθεσή του ότι πρόκειται για μία επίδοση, που η Ελλάδα μπορεί να την πετύχει.
Επίσης, σύμφωνα με οικονομολόγους του ΔΝΤ, η Ελλάδα προχωρά μέσα σε ένα «πολύ δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον": το ευρώ είναι για την Ελλάδα υπερτιμημένο, σε ένα ποσοστό που τώρα κυμαίνεται μεταξύ 20%-34%, ενώ πέρυσι τον Μάιο το ποσοστό αυτό εκτιμάτο ότι κυμαίνεται μεταξύ 20%-30%.

http://kafstiko.blogspot.com/2011/03/2011.html

No comments:

Post a Comment